Rólam

Borsy Ádám vagyok, megtisztelsz a figyelmeddel. 1986.12.17-én születtem Debrecenben, Püspökladányban nőttem fel. Születésem óta tolókocsihoz vagyok kötve, sosem tudtam járni. Apropó tolókocsi.. Utálom ezt a szót. Túl béna. Nem nekem való, amolyan alárendelt szerepet feltételez. Szívesebben használom magamra a kerekesszékes kifejezést, de azt is csak, ha muszáj. Egészséges vagyok, és a családom szeretetének és támogatásának hála független, vidám, és teljes életet élek.

 

Van munkám, minden nap bejárok dolgozni. Nem érzem magam mozgássérültnek, és nem is éreztetem senkivel se, hogy az vagyok. Utazok mindenféle tömegközlekedési eszközzel, kirándulok, kosárlabdázok, táncolok (ParaDance Company), úszok, wakeboardozok (ez tulajdonképpen egy olyan extrém vízi sport, melyben motorcsónakkal húznak egy speciális szörfdeszkát), 2010-ben 04:16:45 alatt futottam/tekertem le a 42 kilométeres 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maratont.

 

Egy harcos vagyok, és ebben nem tudott megakadályozni a saját kerekesszékem se. Talán ami ennél is fontosabb, hogy mindezt tiszta szívvel és lélekkel tettem, és teszem. Próbálok mindig a helyes úton maradva igazi értékeket képviselni, talán ez az oka annak, hogy imádom a zenét, és nagyon szeretek énekelni. Kikapcsol, és megnyugtat.

 

2008-ban a 3. Debreceni Gyermek- és Ifjúsági Fesztivál különdíjasa lettem, majd az RTL Klub 2009-es Csillag Születik élő showjának közönségdíjasaként búcsúztam a tévénézőktől. 2010-ben az 5. Eurorégiós Ifjúsági Dalfesztiválon szintén közönségdíjazást értem el. Remek helyeken nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg, és kötöttem barátságot.

 

Együtt dolgoztam többek között (az RTL Klub egyik élő adásának "We Are The World" produkciójában) az alábbi híres, és elismert magyar énekesekkel: Somló Tamás, Kovács Kati, Falusi Mariann, Gáspár Laci, Ábel Anita, Koós Réka, Kovácsovics Fruzsina, Malek Andrea, Csipa (Hooligans), Éliás Gyula Jr., Varga Viktor, Horváth Tamás, Brasch Bence, Tabáni István, Lola, Csézy, Balogh Brigitta, Détár Enikő, Vásáry André, Ádok Zoli, Éder Krisztián (SP), Ábrahám Edit, Tóth Gabi, Végvári Eszter.

 

Többször, több neves helyszínen volt alkalmam fellépni a Debrecen Big Band-del, amit ezúton is köszönök szépen Daróczi Lászlónak. Hogy véletlenül se hagyjak ki senkit se, innen is üdvözlöm Koroknai Árpádot, a P.Box (Pandora's Box), és Omen zenekarok énekesét, a debreceni Rocksuli egyik énektanárát. Egy élmény volt a közös produkció..

 

Mind a mai napig előfordul, hogy különböző rendezvényekre, fesztiválokra hívnak fellépni, melyeket az észszerűség határain belül, örömmel elvállalok, legyen az magyar, vagy külföldi. És miért is írtam le mindezt? Szeretnélek motiválni, és szeretnék új ismeretségeket kötni értékes emberekkel. Tudnod kell, hogy minden lehetséges, ha elég kitartó vagy, és sosem adod fel.

 

Ennek ellenére mégis azt mondom, nem az a fontos, hogy mit érsz el az életben, hanem az, hogy ezt milyen módszerekkel teszed. Nem viszünk magunkkal semmit a túlvilágra, csak a szeretet él örökké. Ha visszagondolsz arra a gondtalan és vidám kisgyerekre, aki voltál, szerinted büszke lenne rád? Tartalmasan töltötted el az idődet? Legalább egy picit sikerült szebbé varázsolnod a világot? Remélem, hogy igen. Mindenesetre én nagyon drukkolok.

magyar