Élménybeszámoló

Márton Timea

Ha visszagondolsz arra a gondtalan és vidám kisgyerekre, aki voltál, szerinted büszke lenne rád? Tartalmasan töltötted el az idődet? Legalább egy picit sikerült szebbé varázsolnod a világot? Remélem, hogy igen. Mindenesetre én nagyon drukkolok.

(Borsy Ádám, 2018)

        A mi kérdéseinkre Borsy Ádám válaszolt, aki egy igencsak motiváló személy, hiszen annak ellenére, hogy születése óta mozgássérült, rengeteg mindent ért el, illetve meglehetősen optimista és kitartó. Akár azt is mondhatnánk, sokkal színesebb élete volt tapasztalatszerzés terén, mint egy átlagos ép embernek. Szívesen úszik, kosárlabdázik, kirándul és énekel. Többek között részt vett a Csillagszületik tehetségkutató vetélkedőn és a SPAR Budapesti Nemzetközi maratonon.

        Minden híres, kitartó harcos végső soron mégiscsak ember. Bár egy elszánt, vad oroszlánként nevezhetnénk meg interjú alanyunkat, mégiscsak ember, ebből adódóan a mindennapjai, a félelmei hasonlatosak bárki máséhoz. Dolgozni jár Püspökladányból Debrecenbe, alkalomadtán pedig különböző programokon vesz részt. Régen rettegett attól, hogy nem fog tudni megfelelni a párkapcsolatai terén. Kétségek gyötörték, hogy vajon elég lesz-e, nem volna-e könnyebb egy járni képes embert találni helyette, manapság már igyekszik igazán csak önmagát adni. Bár ezek a kétségbeesett kérdések már-már romantikus regénybeli szereplőhöz illőek, mégis ki ne gondolt volna valaha arra, hogy nem fog tudni megfelelni? Kit nem kínzott még egy kicsit sem a gondolat, hogy úgyis van nála jobb? Mindenesetre a fő az, hogy hátrányainkat, gátlásainkat leküzdve tudatában legyünk mindannak, amiben jók, illetve rosszak vagyunk, hogy egészséges önbizalmat tudhassunk magunkénak, ami egy jó lépés az önfejlesztés útján. Ilyen pozitív tulajdonságainak tartja Ádám a benne rejlő kitartást, szorgalmat és erőt, illetve negatívumként könyveli el a türelmetlenségét, és azt, hogy mindent azonnal szeretne elérni.

        Kibontakozásában nagyban segíti a környezete. Az édesanyjára tekint a legmotiválóbb személyként az életében, de fontosak számára családtagjai, barátai és sorstársai visszajelzései is egyaránt. Mindemellett fontos kiemelni az akadálymentesített munkahelyét, ahol teljes értékű dolgozónak és egyben embernek érzi magát, ami nagyban hozzájárul az önállósága fenntartásához.

magyar